Cirkularium

Cirkularium var et udviklings- og demonstrationsprojekt for fremvisning af cirkulære processer i byen, mellem BIOARK, Byggeselskabet Olav de Linde, beboerforeningen Rosenskaréen, foreningen Mejlgade Lab, Concitos klima- ambassade i Aarhus, Byhaver.dk, Lokal Kompost samt en række restauranter og caféer i Latinerkvarteret i Aarhus C.

Aarhus Latinerkvarter er den optimale lokation for Cirkularium pilotprojektets indsamling af bioaffald, grundet områdets store repræsentation af restauranter og caféer samt nære og stærke sammenhængskraft.

Formålet er etablering af formidlings- og demonstrations kredsløbsvæksthuset - Cirkularium, der genanvender restauranters bioaffald i Latinerkvarteret i centrum af Aarhus. En læringsplatform for cirkulære processer, som inspirerer og involverer den almindelige borger, virksomheder, studerende, skole-, gymnasie og børnehaveklasser, mf., ifht. at redefinere begrebet affald, så dette i stedet ses som en ressource.

BIOARK har leveret knowhow om dyrkningsmetoder og udarbejdet visuelt oplæg til kredsløbsvæksthuset, der vil fungere som et åbent 1:1 laboratorium for dyrkning i byen, hvor der vil blive eksperimenteret med en kobling mellem  ́klassisk ́ urban byhave-dyrkning og kompostering samt mere moderne dyrkningsmetoder, såsom aquaponics, hydroponics, mm., alle med afsæt i de indbyrdes afhængige cirkulære processer og symbioser.

Gennem 1:1 test og dyrkningseksperimenter har initiativet til formål at etablere en række indbyrdes afhængige og hyper-lokale  ́loops/cirkulære systemer, som et eksempel på hvordan f.eks. genanvendt regnvand og bioaffald i et kompakt dyrknings-setup, kan resultere i lokalt producerede afgrøder samt grønne forretningsmodeller.

Eksempel på kredsløbs/cirkulære process:

1. Bioaffald fra restauranter 2. Kaffegrums til dyrkning af gourmet svampe 3. Kaffegrums føres til larverne efter svampene er blevet høstet 4. Gødning / jord / kompost fra larveproduktion 5. Micro greens / tomater / urter som drivhusprodukter til restauranter 6. Larver som fiskefoder 7. Fisk giver gødning til planter 8. Fisk som produkt til restauranter.

 
 

BIOARK - Cirkularium

 
 

Se vores andre projekter her eller kontakt os for et uforpligtende møde.