Fragtmandshallen

Status: På planlægningsstadiet

BIOARK har i samarbejde med Coop udviklet et vækstkoncept under navnet ”Fragtmandshallen”.

Konceptets vision var at anlægge en andelshave i Kødbyen placeret på et frit tagareal ovenpå den bevaringsværdige ”Fragtmandshallen” tæt på SuperBrugsen Halmtorvet. Netop Vesterbro i København er et af de steder, hvor Coops mærkesager er populære, hvorfor kunderne både har stor købekraft og prioriterer kvalitetsfødevarer, ligesom der er overskud, værdigrundlag og tradition for at engagere sig i lokalområdet.

BIOARKs rolle i samarbejdet var at konceptualisere forslag til forskellige dyrkningsmetoder såsom en polytunnel, halmballehave og mobile plantevægge.

Inde i polytunnelen er der med 8 mobile plantevægge skabt i alt 60 meter lodret dyrkningsareal med stort forsyningspotentiale af bladgrønt og urter. Disse levende plantesystemer drives ved konstant at cirkulere økologisk gødet vand, hvilket ydermere sparer 50% på vandforbruget ift. almindelig jorddyrkning. De mobile plantevægge producerer alle typer salat, bladgrønt, krydderurter og spiselige blomster. En simpel af- og tilkobling af tårne gør det nemt at høste og genplante, samt at tage dem med i køkkenet og til events.

Events og aktiviteter er en central del i konceptet, derfor er andelshaven udstyret med en træterrasse på ca. 50 m2, der danner et fladt plateau på den svagt hældende tagflade. Dette bliver havens centrum og i læ af hovedbygningen et attraktivt opholdsrum og aktivitetsplads. Her kan undervises skoleklasser, laves pop-up-restauranter, trænes øko-super-helte, holdes bestyrelsesmøder og være samlingssted for lokale mad-ører med grønne fingre og fælles interesser.

Tanken er, at andelshaven på sigt skal være økonomisk bæredygtig og selvstyrende omkring en projektgruppe.

 
 
 
 

Se vores andre projekter her eller kontakt os for et uforpligtende møde.