Sparring med design-studerende

Fire studerende fra KEA (Københavns Erhvervsakademi) har valgt at bruge BIOARK som case til deres studieopgave indenfor Produktudvikling og Teknisk Integration.

De kigger på hele BIOARKs porteføjle af både rådgivning, produktsalg og serviceydelser.

Det er vi rigtig glade for. For selv om vi tror på vores forretningskoncept, tror vi også på, at friske øjne udefra kan tilføre os værdifulde input og måske endda nye ideer. Som studerende har de en faglighed, de kan anvende til at analysere og optimere en virksomhed eller en ide. Hos KEA får de studerende en spændende blanding af hands-on-design og det teoretiske forretningsfundament, som kan give en spændende sparring - for både dem og BIOARK.

Sammen kigger vi nu på, hvad deres viden om design og forretningstænkning kan bidrage med i BIOARK og hvad vi kan bidrage med fra “den virkelige verden”. Vi er meget spændte på, hvad vi kan skabe sammen.

 

Ses vi i Forum til Building Green?

Under hovedoverskriften ’bæredyghed i byggeriet’ samles mere end 130 talere og 170 udstillere de kommende dage på konferencen Building Green i Forum, København. Konferencen har eksisteret siden 2011 og har med deres egne ord en mission om at oplyse om bæredygtighed i byggebranchen - og vigtigheden heri.

BIOARK kunne ikke være mere enig. Vi bliver af mange årsager nødt til at indtænke bæredygtighed i vores byggeri. Men vi skal gå skridtet videre. Udover at vores bygninger skal være bæredygtige, skal de også være fødevareproducerende. Ved at udvikle og benytte fødevareproducerende arkitektur, kan byggeriet bidrage til bæredygtig produktion af mad. Det skal selvfølgelig give mening. Ikke bare på det ideologiske plan, men også ressourcemæssigt. Det er det, vi er eksperter i i BIOARK: At balancere skalaen både i forhold til genanvendelse af ressourcer og den oplevelse eller merværdi, dette giver, så tingene hænger sammen. Også forretningsmæssigt. Så det ikke bare er smukt, men faktisk også rentabelt, når for eksempel gavle eller tage på bygninger bruges til fødevareproduktion.

Derfor er BIOARK selvfølgelig også at finde som besøgende på konferencen Building Green. For at blive klogere - og for at møde ligesindede. Ses vi?
 

Urban farming er fremtidens farming

Ovenstående præmis er det, vi hver dag arbejder ud fra i BIOARK. Og at fremtiden rykker stadig nærmere, er vi ikke i tvivl om, efter et besøg til Berlin de seneste dage. Her er interessen for bæredygtig madproduktion i byen allerede så etableret, at beboerne i Berlin kan vælge mellem indtil flere leverandører af lokalt producerede afgrøder.  

En virksomhed, som ligger i udkanten af Berlin, leverer fx. basilikum til en supermarkedkæde, som er dyrket akvaponisk. Det vil sige, at vandet der bruges til at nære krydderurterne, samtidig bruges til at opdrætte fisk i. En anden virksomhed, som ligger midt inde i Berlin, dyrker også krydderurter, som leveres friske i et mini-væksthus direkte i butikkerne hos en anden supermarkedkæde.

Det kræver både viden og erfaring at etablere bæredygtig fødevareproduktion i byen. Hos BIOARK har vi begge dele og kan derfor både yde rådgivning, lave de forudgående analyser, designe produktionsanlæg og etablere dem. Så transporten minimeres ved at afgrøderne dyrkes, hvor de skal afsættes. Så byens tage udnyttes til væksthuse, hvor madaffald fra både store og små køkkener bliver genbrugt. Så forbrugerne kan vælge fødevarer, der er produceret både lokalt og bæredygtigt - også i Danmark.

berlin.jpg

Så kom vores spire-reoler til Rosenborgcentret!

Bæredygtighed og genanvendelse af ressourcer er ofte nogle af de kodeord, der får vores kunder til at bede os om hjælp til etablering af haver eller fødevareproducerende anlæg.

Men spire-reoler kan meget mere end ”blot” producere fødevarer. I denne uge har vi haft fornøjelsen af at levere tre af vores spire-reoler til plejecentret Rosenborgcentret på Østerbro i København. Her skal reolerne dels hjælpe med at gøre en nyrenoveret atriumgård hyggelig, men de skal også give beboerne den oplevelse, det er at kunne færdes i en have, som de ellers ikke har mulighed for til hverdag. Ærteskud, radisespirer og karse bliver de urter, som beboerne kan følge vokse og gro i reolerne, dufte til og røre.

For det handler vores arbejde også om – at gøre byen grønnere.

8DDDDC75-8A48-4663-B859-C7C489CFE3BD.JPG