Urban farming er fremtidens farming

Ovenstående præmis er det, vi hver dag arbejder ud fra i BIOARK. Og at fremtiden rykker stadig nærmere, er vi ikke i tvivl om, efter et besøg til Berlin de seneste dage. Her er interessen for bæredygtig madproduktion i byen allerede så etableret, at beboerne i Berlin kan vælge mellem indtil flere leverandører af lokalt producerede afgrøder.  

En virksomhed, som ligger i udkanten af Berlin, leverer fx. basilikum til en supermarkedkæde, som er dyrket akvaponisk. Det vil sige, at vandet der bruges til at nære krydderurterne, samtidig bruges til at opdrætte fisk i. En anden virksomhed, som ligger midt inde i Berlin, dyrker også krydderurter, som leveres friske i et mini-væksthus direkte i butikkerne hos en anden supermarkedkæde.

Det kræver både viden og erfaring at etablere bæredygtig fødevareproduktion i byen. Hos BIOARK har vi begge dele og kan derfor både yde rådgivning, lave de forudgående analyser, designe produktionsanlæg og etablere dem. Så transporten minimeres ved at afgrøderne dyrkes, hvor de skal afsættes. Så byens tage udnyttes til væksthuse, hvor madaffald fra både store og små køkkener bliver genbrugt. Så forbrugerne kan vælge fødevarer, der er produceret både lokalt og bæredygtigt - også i Danmark.

berlin.jpg